• ny_back

BLOG

Tala'aga o ato lima

O le ato lima e tuʻufaʻatasia ai le matagofie ma le faʻaoga e sili ona lauiloa i le taimi nei.O nisi tagata, pe a fa'atau pe fa'aputu mea'ai i totonu o le faleoloa, o le a avea ma fa'alauiloa si'osi'omaga e tete'e atu ai i oloa palasitika.O isi latou te manatu i ai o se mea fa'apitoa, e fetaui ma sili atu i fa'amoemoega uma o le mafanafana ma le fa'alelei.I aso nei, o ato lima ua avea ma faʻailoga lautele o galuega a tamaʻitaʻi.

 

E mafai ona e teuteu lau ato lima pe faʻaaoga lona foliga muamua ma lanu.E mafai ona e faʻaogaina mea uma i lou mafaufau e faʻapitoa ai, pe mafai foʻi ona e faʻafetaui au lavalava matagofie e faʻaalia ai oe i le avant-garde.E mafai ona tasi lau lanu, tasi le tele.O le ato lima e tele, matagofie, faigofie, aoga, ma malie.

 

Peitaʻi, na faapefea ona taʻutaʻua i latou?O anafea na ofuina ai le ato lima muamua?O ai na faia na mea?I aso nei, o le a tatou iloiloina le talafaasolopito o ato lima ma vaʻai i lona faʻaleleia mai le amataga e oʻo mai i le taimi nei.

 

I le amataga o le 17 senituri, sa na o se upu

 

O le tala fa'asolopito o ato lima e le'o amata ile 17th seneturi.O le mea moni, afai e te vaʻavaʻai i tala faʻasolopito, o le a e iloa ai o alii ma tamaitai i le toetoe lava o aganuu uma latou te ofuina ni ato ma taga ie muamua e ave ai a latou mea.O pa'u, ie ma isi alava o la'au o mea ia na fa'aaogaina e tagata talu mai aso anamua e fai ai ato aoga eseese.

 

Ae peita'i, a o'o mai i taga lima, e mafai ona tatou toe su'esu'e i tua i le upu tote - o le tote moni, o lona uiga "ave".I na aso, o le ofuina o lona uiga o le tuʻuina o au mea i totonu o lau ato poʻo lau taga.E ui e foliga mai e le tutusa ia ato ma taga lima tatou te iloa ma pei o aso nei, ae foliga mai o latou muamua o a tatou ato lima i aso nei.

 

Talu mai le ulua'i fa'ata'ita'iga o le taga lima muamua, o lo'o fa'aauau pea le aga'i i luma o le lalolagi, ma e tatau ona tatou fa'aaluina le faitau selau o tausaga se'ia o'o ina avea le mea ua tatou iloa i aso nei ma ato muamua aloa'ia.

 

O le seneturi lona 19, o le matua o le utilitarianism

Na amata lemu ona sui le upu “to” mai se veape i se nauna.O le 1940s o se faailoga taimi iloga i le talafaasolopito o ato ato, faatasi ai ma Maine.Faʻalilolilo, o lenei ato lima o se faʻailoga o le faʻailoga fafo LL L. Bean.

 

O lenei lauiloa lauiloa na sau ma le manatu o se taga aisa i le 1944. O loʻo i ai pea a matou pusa aisa tapoleni e iloagofie, lauiloa, lapoa, sikuea.I lena taimi, L 50. O le taga aisa a Bean e pei o lenei: o se taga tapoleni lapo'a, malosi, umi e fa'aaoga e la'u ai le aisa mai le ta'avale i le pusaaisa.

 

Na umi se taimi na iloa ai e tagata e mafai ona latou faʻaogaina lenei ato mo felauaiga aisa.O le taga fatupi e fegasoloa'i ma e mafai ona ofuina.O le a se isi mea e mafai ona ia tauaveina?

 

Faatasi ai ma le tagata muamua na taliina ma le manuia lenei fesili, na avea pusa aisa ma lauiloa ma amata ona faalauiloa o se aoga tele.I le vaitau o le 1950, o ato tote sa avea ma filifiliga muamua mo tina fale, oe na faʻaaogaina i latou e fai ai meaʻai ma galuega a le fale.

filifili tamai taga faatafafa


Taimi meli: Ian-11-2023